Specialiteiten

Steven studeerde af aan de Hotelschool  Stella Maris te Merksem in 1996.

Na enkele specialisatiejaren in Hotelschool Spermalie en De Groene Poorte te Brugge,

deed Steven ervaring op in verschillende restaurants, Margeaux te Berchem,

De Schone van Boskoop te Boechout, restaurant Folliez te Mechelen.

Sinds 2011 was Steven chef bij feestaannemer Van Dijck uit Mechelen

om op 1 oktober 2013 zelf een restaurant te beginnen te Kontich.

Op de kaart staan verfijnde gerechten uit eigen bodem met een knipoog naar bereidingen met gans.

De  naam “Ganzenpoel “ gaat volgens gegevens van de Heemkundige Kring van Kontich terug tot minstens 1640, wanneer pastoor Arnold Van Hembeeck  de pastorie op het  Sint- Jansplein verbouwde.  Momenteel is dit het oudste niet-religieuze gebouw van Kontich. Aan dit gebouw was een grote tuin met hofmuur,  wat nog zichbaar is in de vorm van het huidige Sint – Jansplein. Tussen dit plein en de Sleutelstraat onstond de Saskesvliet of Dorpsbeek . Dit zuiver water voedde de ganzenpoel  ter hoogte van de tuin van de pastorie. Nadien loopt deze verder in de Boutersembeek.

Volgens de geschiedenis (1) stond er gedurende eeuwen een drankgelegenheid op het huidige adres, die eerst Het Dambert en later Het Schaekbert heette. Begin 20se eeuw werd de herberg de “Belle Vue” genoemd en daar ze op de “Kleine Steenweg” van Antwerpen naar Brussel  lag werd de herberg gebruikt als stop- en rustplaats voor de postkoetsen.  In 1935 werd de Belle-Vue gebruikt als decor voor de opnames van een der eerste Vlaamse films  “Baas Ganzendonck” met Romain De Koninck en Luc Philips als jonge acteurs. In 1945 werd de herberg afgebroken en bleef ze als een blinde vlek in het centrum, totdat in 2011 het huidige restaurant werd opgericht met de toepasselijke naam “ De Ganzenpoel”, verwijzend naar het verleden.

 

(1)Geschiedenis van Kontich – Robert Van Pasen 1988

Wij werken met lokale streekproducten, zoals het Liza bier , Joske bier en Kontich's honing.

Seizoengebonden producten zoals hoppescheuten 

Vanaf april komen de asperges en Morieljes.

Onze zelfgemaakte Macarons moet je zeker eens komen proeven

 

De

Ganzenpoel